微信扫一扫北京中外建深圳分公司微信
  • 深圳河南外贸大厦

    建筑设计方案施工图设计,建筑设计首选BCCI中外建深圳公司,著名建筑景观工程咨询设计公司

    项目类型:城市更新

    项目地点:广东省深圳市罗湖区宝安南路

    用地面积:4659 ㎡

    建筑面积:108382 ㎡

    容积率:19.6

    设计时间:2014 年

    建设方:深圳市悦盛股份有限公司

    服务范围:方案设计

    现代高层写字楼起源于上世纪初的美国芝加哥,这一类型发展至今也与早期资本主标准化、高效率大生产的传统有着一脉相承的血缘关系。我们的目标是探索新一代摩天楼如何既尊重城市现有空间肌理,又能在城市整体形象中恰当地表达自身的个性,既满足现代高层写字楼生态节能的要求,又能在经济性与结构合理性等多重条件限制下有新的突破,并且这种突破并非只限于创造独特的视觉地标,同时也成为拓展城市生活新的可能性和创造性的舞台。

    Modern high-rise office buildings origin from Chicago at the beginning of last century ,this kind of development shares the same root with the early stage of standardization of capitalism and the tradition of massive and efficient production.

    Our goal is to explore a way for the new generation of skyscrapers to display its characterproperly in the whole city image while showing fully respect to the current city layout.Those skyscrapers should not only meet the requirements of eco-friendly and energysaving like other modern high-rise office buildings, but also achieve some breakthroughs under multiple restrictions like economy and rational structure. Moreover, that kind of breakthrough means not just creating unique visual landmark, but building a new arena for exploring new possibility and creativity of city life.

    高度集约化的垂直空间组织模式往往造成与其外部城市公共空间的隔离,而其内部也形成无休止的复制、单调的工作空间。此外高层写字楼可以说是在北方气候条件下产生的建筑类型,完全封闭的室内空间与自然环境完全隔离,人与自然没有沟通,从而加剧身处建筑内部的人在心理上的孤独感。因本项目所处的特殊地理位置极其得天独厚的自然条件,我们视图探讨的是这一类型在中国南方如何适应当地特殊的气候条件,同时通过对塔楼“标准层”塑造单一重复的垂直性的修正,在空中构成灵活多样的办公聚落并引入开放空间,与自然对话,创造一种富于想象力且适宜南方气候环境的新的摩天楼类型,重新唤起人与自然及人与人之间的沟通。

    In most cases, highly intensive vertical space organization mode will isolate the building from external urban public space, and the internal space will also be formed by endless identical working places.In addition, high-rise office buildings is a kind of architectural formulated under the climate condition of the north; completely enclosed indoor space separates from natural environment. With no connections with nature, it is easy to intensify the psychological loneliness of people who works in the building.

    Due to its specific geological position and unique natural condition, the project aims to make this kind of building adapt to the specific climate condition of the south. At the same time, through adjusting the identical vertical space organization mode, the project also targets to bring different kinds of working settlements to open space. With all that achieved, people can create a new kind of skyscraper which is well-adjusted to the climate and environment of the south, and more importantly, reignite the communication between human and nature as well as conversation between people.

  • Prev:深圳宝岗路项目 Next:山东济宁九龙贵和购物中心

首页| 集团概况 | 企业哲学 | 服务范围 | 经典作品 | 资讯中心 | 优秀团队 | 企业邮箱 | 联系我们
Copyright © 2012 BEIJING CCI ARCHITECTURAL DESIGN CO.,LTD.All rights reserved.
粤ICP备12024335号
 
 
直线:+755-8667 3178
朱小姐
点击这里给我发消息
2355624285

手机:189 3892 8635 电话:8373 3503-877

陈小姐
点击这里给我发消息
2355624281

手机:186 7666 6762 电话:8373 3503-810